Se Si Öz

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
SeSiÖz - Anasayfa Haberler Kafkas oyunları ekibi 1864 sürgününü anma gecesi düzenledi

Kafkas oyunları ekibi 1864 sürgününü anma gecesi düzenledi

e-Posta Yazdır PDF

22 Mayıs 2010 cumartesi günü akşamı Halk Eğitim Merkezi salonunda Kafkas asıllı Ayancıklılar tarafından 1864 sürgününü anma ve Çerkes geleneğini yaşatma gecesi yapıldı. Üç aydır Kafkas kursuna devam eden minikler, anma gecesinde öğrendiklerini ve becerilerini ortaya koydular.

 

 

 

Gecede bir konuşma yapan Kafkas oyunları kursu hocası ve Sinop Kaf-Der temsilcisi Necdet BOZKURT (Besleney), 1864 sürgününe kısaca değinerek, kültürümüzü yaşatma adına yeni yetişen nesiller için bu tür kurslara ihtiyaç olduğunu, bu kurslarda sadece Kafkas oyunu değil, bir takım geleneksel ahlâki değerlerin de verilmeye çalışıldığını söyledi.

Kursa devam eden minik öğrencilerin Kafkas kıyafetleri istedikleri belirtilerek, Salim ACAR ve İhsan KAYA gibi işadamlarından yardım talep edildi.

Toplantı 1864 Kafkas sürgününü anlatan sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: Pazar, 23 Mayıs 2010 18:02  

Her kentin ayrı bir özelliği, ayrı bir güzelliği vardır. Ayancık'ın her yanı insanı dinlendiren, koyu bir sihre sahip.. Güneş batarken sahilde bir renk cümbüşüdür gider.. Dalgalara akseden ışıklar bir yakamoz olur sanki...  SeSiÖz  -1972-Düşünce-